Anyák napjára a legtöbb nő nem csak egy virágcsokornak vagy bonbonnak örülne. Hetekkel május első vasárnapja előtt elkezdhetjük kommunikálni, hogy az édesanyák köszönetképpen az egész éves munkájukért egy fenséges éttermi étkezést kapnak.

15 kreatív promóció és menü ötlet Anyák napjára

Anyák napjára nem feltétlenül a legjobb választás az Édesanya Ingyen eszik promóció. Ennél sokkal kreatívabb és személyesebb ötleteket olvashatsz az alábbiakban, íme:

1. Speciális ajándék az Édesanyáknak

Teakeverék, különleges édesség, szál rózsa, idézetes bögre – apróságok, melyek extra élményt adnak. Örök emlék egy édesanya számára, hogy az étterem különleges személyként kezeli őt. Egy nem várt meglepetés minden nő arcára mosolyt csal, a pozitív élmény pedig hosszú távon teheti sikeressé a vendéggel a kapcsolatot.

2. Rúgd fel a szabályokat

Miért ne lehetne több napon át ünnepelni az Anyáknak. Teljes hosszú hétvége kínálat az édesanyáknak lehetővé teszi, hogy több módon is ünnepelhessenek. Íme néhány ötlet egynapos vasárnapi ajánlat helyett:

Péntek: napközben Anyák napi menü extra desszerttel, este ajándék koktél.

Szombat: ingyenes gyermekfelügyelet, gyermekprogramok a kisgyermekes Édesanyák számára, este ajándék bor és csokoládé az édesanyának.

Vasárnap: kívánság étel megadott hozzávalókból, mellé ajándék receptfüzet és rózsa. Egész nap különleges menüsor és könnyed, tematikus alkoholos italok.

Hétfő: napközben ajándék kávé, este Ladies Night.

3. Kupon egy későbbi alkalomra

Add meg a motivációt, hogy vendégeid újból visszatérjenek. Akár egyszeri korlátlan étel vGy italfogyasztás, százalékos kedvezmény a következő alkalommal – egy a fontos: az ajánlat határozott ideig legyen csak érvényes, pl. egy hónapon belül.

4. Ajándék paleo sütemény

Egy kis büntetlen kényeztetés minden nőnek aznap a főétel mellé. A vendéget megkérhetjük, hogy értékelje a süteményt, ezzel fontos információkat nyerhetünk, az édesanyák pedig érezhetik, hogy számít a véleményük. Érdemes a nyári desszert lap elöljárójaként választani a desszertet, hiszen ha pozitív a fogadtatása, akkor a későbbiekben ez is jó okot ad a visszatérésre.

5. Anyák Estéje

ki ne emlékezne a Rossz Anyák című mozifilmre, melyben Mila Kunis feledteti a gyermekeivel járó felelősséget és barátnőivel lazít egy bárban?

A szombat este lehet bizony azon Édesanyáké, akik felszabadultan koktéloznának és csevegnének a barátnőikkel. Egyszerűen csak hirdesd meg a szombat esti Anya Lazul programot – akár egy női DJ fellépésével.

6. Sztori a gyerkőcről

kinek ne lenne egy vicces vagy éppen kínos sztorija, amit megosztana? Esetleg egy fotó, ami mindent elárul? Cserébe ingyen pizza, hamburger vagy étteremben kávé választható.

Még jobb, ha ez online felületen történik! Aki kiírja, megosztja a sztoriját az étterem oldalán részt vehet egy sorsoláson, aminek  nyereménye egy nagyobb összegű ajándékkártya az étterembe. A sorsolás lehet véletlenszerű, vagy még nagyobb érdeklődést vonzhat, ha a többiek rangsorolják a sztorikat. Facebookon már bármi megvalósítható,

7. Szimpla reggeli

Nem minden édesanya vágya a kiöltözős esti program. Sokan a legjobban egy nyugodt kávézásnak és isteni reggelinek örülnének – ami után nekik nem kell eltakarítani.

Kedvezz számukra speciális reggeli kínálattal és kávé különlegességekkel Anyák napján.

8. Ínyenc ételek

Gondolod, hogy Anyák napján a legtöbb nő salátát vagy könnyű ételt enne? Nem is olyan biztos! Hirdesd meg az étlapon szereplő ínyenc ételkülönlegességeket, mint a tengeri herkentyű, a nemzetközi konyha sajátos ételei vagy éppen hagyományos étel új köntösben. Nincs ilyen ajánlat az étlapon? Konzultálj a kreatív séffel és prezentáljatok aznap valami újat!

9. Rövid vagy hosszú, édes vagy keserű: Italok.

Néhány mami egyszerűen csak koccintana. Akár reggel egy pezsgővel. Akár napközben egy borral vagy likőrrel. Este pedig tequilával vagy ginnel. Tedd legálissá számukra a lazítást és hirdesd meg nekik az ital akciókat!

10. Jótékonykodás

Ha segítség, akkor az Édesanyák tudják csak igazán miről van szó! Ételeid árából ajánlj fel 10%-ot valamely non-profit szervezetnek – a jótékony cselekedetre pedig hívd fel a nők figyelmét!

11. Főzőiskola délután

Használd ki az üres órákat és hirdess délutánra egy laza főző kurzust. Az édesanyák talán nem főznének aznap otthon, de feltöltődnének néhány inspirációval. Semmi verseny, csak néhány óra, ami az étel szeretetéről szól.

12. Előadás csak nőknek

Lelki feltöltődés egy jó beszélgetés vagy előadás. Szervezz beszélgető estet vagy előadást, ami Édesanyáknak szóló témát érint. Legyen szó nőről, önbizalomról, önmegvalósításról a gyereknevelés helyett. Egész napos stílustanácsadás, könyvárusítás vagy kozmetikai termékek bemutatása is jól kiegészíti a napot.

13. Fix áras menü

Különleges alkalmakra érdemes speciális menü ajánlatot készíteni, melynek ára fix. Így szabad a pálya több fogás előtt is, melyek gasztroszakember által lettek összepárosítva, így az ételek ízei egymást erősítik.

14. Névre szóló ajándékkártya

Tematikus ajándékkártyákat sorsolhatunk ki az Édesanyák között: egy órás masszázs, egy manikűr, vagy egy takarítás – ki ne örülne neki? Az együttműködésnek ráadásul számtalan előnye is van: ingyen hirdethetünk azonos célcsoport számára.

15. Élő zene táncbemutatóval

Ha van olyan csoport a városban, akik a női erők átélésével foglalkoznak, akkor keresd fel őket! Rengeteg csak nőknek szóló mozgásforma létezik  melyek célja a női energiák megmozgatása, a nőiesség felerősítése.

Arra számíts, hogy az asztalok felét már lefoglalják az ismerősök és barátnők!