#foodporn : 156 704 878 találat az Instagramon.

Az Instán megosztott ételfotók egyértelműen befolyásolják egy étterem marketing technikáit. Az pedig, hogy egyre több étterem van jelen ezen a social média csatornán, arra sarkall minden résztvevőt, hogy az online jelenlétük, a képanyaguk minél minőségibb legyen.

Vannak éttermek akik nem kockáztatnak, hanem biztosra mennek: valami átlagossal. Azonban egy kis újdonság még jobban elkötelezheti a közönségüket.

Íme 3 módja annak, hogy egy étterem Instagram oldala kiemelkedően jól teljesítsen.

1. Jelöld az étlapon a legtöbbet megosztott ételeket

#pizza, #belvarosimarha, #mik-gasztro

Offline közegben is érthető, hogy ezen ételek jól fotózhatóak, sokan megosztották őket, tehát jól mutatnak a tányéron. Az Y és Z generáció tagjai számára bizony már ez is fontos lett az étel kiválasztásakor, hogy az publikálható legyen.

2. Berendezést igazítsd a képi világhoz

Hogy mi a fontos, mikor valaki fotózik? Mitől lesznek spontán és természetesen is jók a mobilos képek?

  • Legyenek természetes fények a vendégasztalok közelében
  • Fektess hangsúlyt a tányérok, az evőeszközök és a poharak designjára
  • Akkor igazán jó a háttér, ha különleges, például fali dekoráció, stílusban illő falmatrica vagy teljes falmintázat is nyerő lehet
  • Helyezz az asztalok fölé LED világítást, így vacsora időben is szép ételfotók készülhetnek
  • Fontos a kiegészítő dekor, ezért jó, ha az asztalon van fűszernövény, vagy egy szál virág. Kávézó esetében lehet egy-egy verses kötet, vagy idézettel ellátott cukortasak,

3. Bíztasd vendégeidet a posztolásra

Akár azonnali akció vagy ajándék ital reményében a fogyasztók motiváltabbak egy ingyen reklám elkészítésére. Kérd, hogy jelöljék a az éttermet egy speciális hashtaggal (pl. #belvarosibufe) és azonnal -10% kedvezményben részesülnek.

Hirdethetsz nyereményjátékot is, melyben azok vehetnek részt, akik posztoltak az éttermedből. Hogyan tudod meg, kik voltak azok?

Fontos, hogy a képek alá kell írni #finomateszek, #finomatnyerek – így könnyen megtalálod a játékosokat.