2018-ban folytatódnak a digitalizációval járó változások. A trendeket nagyban befolyásolják az egyre okosabb eszközök, szoftverek, melyekkel még pontosabb célzást tesznek lehetővé és természetesen a fogyasztók is egyre szélesebb körben, egyre okosabb eszközöket használnak.

TOP 3 TREND 2018-BAN:

1. Tűpontos pozícionálás

Ahogy évente több ezer új termék születik, úgy lesznek a fogyasztók is egyre kifinomultabbak a vásárlások tekintetében. Mára korántsem mindegy a márka, a hozzáadott érték, a design, s a termék által élvezett közösségi előnyök.

Miért ne találnád meg azokat, akik pontosan a Te termékeidet keresik? 2018-ban már könnyedén tudod még azoknak a figyelmébe is ajánlani a terméked, akik még rá sem kerestek, de nagy valószínűséggel érdekli őket.

Hogyan csináld?

Jellemezd a tökéletes vevődet, írd le milyen korú, nemű, végzettségű, családi állapotú ember, mivel foglalkozhat, milyen tartalmak érdeklik. Hol élhet, milyen anyagi körülmények között. Mit olvashat, ha olvas. Mivel tölti a szabadidejét, vannak-e gyermekei, hóbortja, hobbija.

Ezek után az online világban mindössze két percbe fog telni, hogy tűpontosan pozícionáld a vevőkörödet és termékeidet megmutasd azoknak, akik potenciális vásárlók

2. Videó, vlog, YouTube

Az utóbbi években óriásit nőtt a videók szerepe. A Facebook jóval hasznosabb tartalomként kezeli, mint a kép nélküli szöveges bejegyzéseket, s ezt jól mutatja, hogy saját hírfolyamunkban is ömlenek az önmaguktól is elinduló videók.

A vlogok, melyeket közéleti szereplők és hétköznapi emberek egyaránt sikerrel készítenek tökéletesen működnek, mert életszagúak, eredetiek, hasonulni lehet velük. Nem hiába lett vezető szó az Influencer a marketing világban. Hiszen ki győzhetne meg jobban rengeteg embert, mint az, akinek hisznek? Akit már megtaláltak, akiket már követnek ezrek!

Nézd meg, kik 2017 legbefolyásosabb magyar influencerei!

2018-ban ez a trend nem csak folytatódni, de még jobban nőni fog. Egyre többen sajátítják el a videózás rejtélyeit, egyre több ingyenes videó-szerkesztő áll rendelkezésre, s így egyre nagyobb körben lesz elérhető a saját vlog.

3. Zavaró tartalmak HELYETT perszonalizált hirdetések

Évről-évre fontosabb, hogy egy vállalat értéket tudjon adni vevőinek. Ennek lehet ezerféle változata, azonban fontos, hogy azon vállalatok, melyekre továbbra is a céltalan, nagy büdzséjű hirdetés a jellemző elveszítik az értékes vásárlóikat.

Ahelyett, hogy vakító színekkel és általános mondatokkal megírt hirdetésekre költenéd céged marketing büdzséjét, inkább szedd szét több kampányra őket és indítsd el őket olyan utakon, platformokon, melyeken adott vevőkör van.

Indítsd el a hírlevélküldő rendszert, automatizáld és köszöntsd az összes érdeklődődet név szerint. Adj neki (de ne rámenősen) olyan ajánlatokat, melyek tényleg a hasznukra lesznek. Lehetőségek, melyeket úgy érzik, nagyot veszítenek, ha kihagyják.